Sewaan

Image

Sewaan Premis MDM

 • Penyewa-penyewa premis majlis dikehendaki mematuhi terma-terma dan syarat-syarat yang telah dipersetujui oleh kedua-kedua pihak di antara tuan punya premis iaitu Majlis Daerah Marang dengan Penyewa.

 • Penyewa dikehendaki menjaga dan memelihara premis, kelengkapan dan perkakasan supaya sentiasa berada dalam keadaan baik dan bersih.

 • Penyewa juga hendaklah menjaga kebersihan di dalam premis dan persekitarannya.

 • Penyewa hendaklah membayar sewa pada tiap-tiap bulan kepada Majlis, sekiranya penyewa gagal membuat pembayaran sewa melebihi 3 bulan sewaan perjanjian sewa akan tamat dengan sendirinya.

 • Pihak Majlis akan mengenal pasti penyewa-penyewa yang mempunyai 3 bulan tunggakan sewa untuk pengesahan bagi pengeluaran Notis Tunggakan Sewa dalam tempoh 14 hari dan serahan satu salinan notis tersebut diberikan kepada penyewa berkaitan.

 • Tindakan susulan akan diambil selepas tempoh 14 hari dari tarikh notis dikeluarkan supaya penyewa menjelaskan tunggakan sewa.

 • Notis kedua iaitu Notis Penamatan dalam tempoh 7 hari dikeluarkan berdasarkan Perjanjian Sewa bagi tindakan selanjutnya kepada penyewa sekiranya terdapat penyewa yang gagal menjelaskan bayaran tunggakan sewa.

 • Sekiranya masih gagal jelaskan bayaran dalam tempoh 7 hari yang diberikan akan dikeluarkan pula notis Kunci Bangunan dengan kelulusan SU/YDP . Notis kunci tersebut akan ditampal notis DIKUNCI pada premis berkenaan untuk makluman penyewa.

 • Notis kunci akan ditangguhkan sekiranya ada perundingan bayaran antara penyewa dengan persetujuan dan kelulusan YDP/SU.

 • Edarkan Fail kepada PPUU untuk tindakan perundangan bagi tuntutan sewa sekiranya masih ada tunggakan sewa selepas sewa ditamatkan.

Sewaan Dewan Dan Peralatan MDM

Pertanyaan / Informasi

Jenis Sewaan

Tujuan

Kadar

Dewan MDM

Permainan

RM10 x jam

Perhimpunan (Dewan Kosong)

RM300 / hari

Perkahwinan (Dewan Kosong)

RM400 / hari

Peralatan MDM

Kanopi 20"x20" (A Shape)

RM180 / unit

ArmChair & Meja Kenat

RM20 / unit

Kerusi 'A'

RM5.00 / unit

Meja Bulat (Majlis Rasmi)

RM15 / unit

Meja Panjang

RM5 / unit

Kerusi Plastik

RM0.50 / unit

Rostrum

RM50 / unit

Platform

RM15 / unit

Pertanyaan / Informasi

Sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi En Zaimin bin Endut di talian 09-6182366 sambungan Unit Kemudahan Majlis Daerah Marang.

MAJLIS DAERAH MARANG,
21600 Marang,
Terengganu Darul Iman.

Ahad - Khamis : 8.00am - 5:00pm

Talian Am : +609 618 2366 / +609 618 2368

Faks : +609 618 2490

Jumlah Pelawat :

0001236125
 • Kemaskini Terkini : Rabu 12 Jun 2024.

Penafian : Majlis Daerah Marang (MDM) tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Paparan Terbaik : Menggunakan versi terkini Microsoft Edge / Mozilla Firefox / Google Chrome / Safari atau seumpamanya dengan resolusi 1366 x 768 ke atas.

Hakcipta Terpelihara © 2024 Majlis Daerah Marang.

Portal Rasmi Majlis Daerah Marang

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

privasi

TERENGGANU PAY